Babytegn med Fingersprog!

At lære babytegn med Fingersprog

På Fingersprogs hold bruger vi sang og musik til at lære nye tegn. Det gør vi dels fordi det er dejligt og godt for humøret at synge – men især også fordi sange er en super effektiv måde at lære på. Sang og musik kan være med til at gøre det sjovt og nemt at lære babytegnsprog – og det skal det være. Der er hold for babyer 3-6 mdr. og 6-12 mdr.

Kursus og hold

På Fingersprogs hold er babytegnene omdrejningspunket, og vi synger både kendte børnesange og sange skrevet specielt til kurset. På den måde kommer vi omkring tegn der vedrører din og dit barns hverdag; dyr, spisning, at være ude, puttetid osv. Holdet er til for at du kan fylde din redskabskasse op med tegn, der giver mening for dig – og for at din baby kan høre os synge og være sammen med andre babyer i et trygt miljø. Holdene er små – max 10 babyer på hvert hold – og der er også tid til snak og hygge. Samtidig er de ugentlige møder en rigtig god måde at holde dig selv i gang med at bruge tegnene derhjemme.

Hver mødegang er bygget op omkring genkendelighed, så din baby hurtigt føler sig tryg og ved, hvad derskal ske. Vi starter altid med den samme introsang; der vil være rekvisitter, billeder, instrumenter og måske også besøg af elefanten Ellie.

Se en kort video om holdene her

Du behøver på ingen måde at være god til at synge for at deltage! Dit barn elsker din stemme uanset, hvordan du synger, og det vigtigste er at vi har det sjovt sammen og kan lære nyt på en afslappet måde.

Hvornår begynder mit barn at lave tegn?

Dit barn begynder nok ikke selv at lave tegn før det er 10-11 måneder, selvom man kan opleve at babyer helt ned til 9 måneder laver tegn selv. Det er dog rigtig vigtigt at huske at selvom din baby ikke endnu taler med tegn, er han/hun i fuld gang med at suge til sig af både dit talte sprog og dit fingersprog – så vær konsekvent og bliv ved med at bruge tegn i hverdagen med din baby; det betaler sig!